Masai Mara og private reservater

Masai Mara. Det mest kjente safariområdet i Kenya, og det med god grunn. Her er det fantastiske masse dyr, og det er et vakkert område. Du kan velge om du flyr med safarifly -ca 1t fra Nairobi, eller om du tar en safaribil med start i Nairobi (5t). Da kan du også legge inn stopp ved f.eks Lake Naivasha og Lake Nakuru på veien, eller kombinere med en av de andre parkene. Den årlige "migration" -gnu-vandringen, er vanligvis i Masai Mara fra august-september, men kan ofte ankomme i juli -og trekke mot Serengeti så sent som i oktober. Men her er en stor konsentrasjon av dyr året rundt.

Gamedrives med 4wd Land Cruisere 
I Kenya er det veldig vanlig å kjøre på safari med minibusser. Med Uhuru går safarien alltid med 4x4 Land Cruisere, spesialbygde med GOD benplass. Kan love at det er stor forskjell på selskapene som arrangerer safariløsninger! Bor du på Kicheche-campene er det max 4 gjester i hver Land Cruiser når dere er på safari. En stor forskjell fra å sitte som "sild i tønne" i en minibuss. 

Masai Mara Game Reserve. Det finnes mange camper/lodger inne i selve reservatet. Minibussene har begrenset fremkommelighet, og anbefaler å velge en camp utenfor minibuss-området. Minibussene kjører med walkie talkie, og varsler hverandre når de ser noe spesielt. Vi holder oss unna dette travle området. Bo gjerne i et av konservatene som grenser til Masai Mara Game Reserve. Her er ingen gjerder, og like myr dyr på begge sider av elven.

Her følger beskrivelse av mine favoritter -og andre kjente camper:

Kicheche Mara. Beliggende i Mara North Conservancy, som grenser til Mara River. Kun 8 telt. Store klassiske telt, alle med privat wc/dusj. Her er "bøttedusj" = du bestiller tid for ønsket dusj, og de fyller på med varmt vann på tanken. Privat terrasse med nydelig utsikt. Her styrer du dagen selv, ubegrenset antall gamedrives -og ta gjerne frokosten på savannene. Walkingsafari starter fra campen (min 12 år, men guiden avgjør). Mulig med én ekstraseng i alle telt, og to telt kan sette inn 2 senger -for familie. Vertskapet tar godt vare på dere. Jeg følte meg som hjemme -etter en halvtimes tid! Stort engasjement i landsbyen i Aitong. Bli gjerne med på besøk til den lokale skolen, biblioteket og klinikken, prosjekter du også støtter ved å bo på Kicheche. De fleste guidene har sølv-rating. Fly direkte inn fra Nanyuki, Nairobi eller Naivasha. 

Kicheche Bush Camp. Beliggende i Olara Orok Conservancy. Nok en fantastisk beliggenhet, allikevel annerledes enn Kicheche Mara -kombiner gjerne. Kun 6 telt. Alle med privat wc/dusj (bøttedusj -du bestiller varmt vann. Terrasse utenfor hver enhet, og hengekøye med utsikt over savannene. Det er ingen "bush" men nydelig landskap. Dagene bestemmer du selv, om du vil på en lang walkingsafari -gjerne opp på en av høydene. Da anbefales å starte tidlig morgen, og bestille frokost på savannene. Derfra kan du kjøre "gamedrive" tilbake til campen. Du kan også tilbringe full dag på safari, med lunsj i det frí. Ubegrenset med gamedrives. Paul Goldstein, kjent naturfotograf, har to årlige fotosafari turer til Mara, og da er det denne campen han bruker som "base". Turene med Paul er fulltegnet minst ett år i forkant, men er du tidlig ute -så kan jeg love en annerledes ferie. Men ellers; her er fantastisk hele året. Stengt i regntiden april/mai.

Kicheche Valley. Beliggende i Naboisho Conservancy. Dette er favoritten i dette konservatet. Nydelig beliggenhet -i et dalføre. Bestående av 6 luksus-telt. STORE telt, kan fint sette inn 2 ekstrasenger til barn. Her kan du sitte på terrassen og vente på elefantene... Også her er det ubegrenset med gamedrives og walkingsafaris. Bestill bushfrokost, lunsj på savannen -eller hva du ønsker. Hjemmebakt brød hver dag, og fantastisk mat. Ingen aldersgrense, men husk at det er ingen gjerder -og ingen spesielle aktiviteter for barna (men mange spill/bøker etc).

Kicheche flycamp. Dette er en enkel camp som settes opp hvis bestillinger. Romslige kuppeltelt med to x oppredd feltseng i hver enhet. Do-telt/bush-dusj i bakkant av hvert telt. En adventure-løsning som jeg gjerne anbefaler å ta med en av nettene, slik at dere bor to netter på to forskjellige Kicheche camper + en natt på flycamp i mellom. Da vil dere starte med en walkingsafari inn til denne campen på ettermiddagen, videre bush-middag, og walking eller gamedrive ut fra campen neste morgen.

Porini Camps. Enkle tented camps i forskjellige reservater. De har også en veldig prisgunstig adventure-safari, hvor dere bor i småtelt med liggeunderlag/sovepose, men fortsatt safariøkter med Landcruiser. 

Karen Blixen. 22 telt, alle vender mot elven -og dere kan skue mot flodhestene fra terrassen. De har et lite basseng, og to familietelt som kan ta to ekstrasenger.

Mara Ngenche. Beliggende i selve Masai Mara Game Reserve. Flott beliggenhet med Mara River på den ene siden og Talek River på den andre siden. Fra lunsjbordet kan du skue mot flodhestene som dupper i elven, og krokodillene som soler seg på elvebredden (på den andre siden)... Som på alle campene jeg har anbefalt, så er det eskorte til/fra teltet etter mørkets frembrudd... Midt i smørøyet under migration -horder av gnu kan krysse elven like i nærheten av campen. Vi vet jo aldri når det skjer en kryssing, men hvis det skjer -så er dere allerede på plass. Det er er kun 6 telt -av meget god standard. Fantastisk mat & guider. 

Kichwa Tembo. Denne campen driftes av selskapet And Beyond. Beliggende helt i andre enden av Masai Mara Game Reserve. Dette stedet vil jeg spesielt anbefale for de som ønsker svømmebasseng. Stort basseng med utsikt til savannene. Standard og service er superb, men dette er en større camp -slik at man vet dette. Dessverre tar teltene kun én ekstraseng. Hvis to barn må mor/far dele seg, med et barn hver. Alltid veldig gode tilbud i lavsesong, slik som bo 4-betal 3, eller gratis fly t/r Nairobi-Mara. Be om pris.

Basecamp Masai Mara. Beliggende like i utkanten av Masai Mara Game reserve -rett ved masaibyen Talek. Består av 17 "telt". Teltene er store, lyse og komfortable og med fast tregulv på påler opp fra bakken. Gode senger, bad med bio-toalett og dusj.  Utenfor teltet har du en liten terrasse med bord, stoler og hengekøye. Det er ett familietelt med plass til to ekstrasenger, resten har plass til èn ekstraseng. Norske eiere, og stort lokalt engasjement. 

Eagle View. Beliggende i Naboisho Conservancy. Består av 9 telt, alle med privat dusj/bad, og med en fantastisk utsikt. Samme eiere som Basecamp Masai Mara, og en kombinasjon kan anbefales. 
 
Basecamp Dorobo Bushcamp.
Beliggende i Naoboisho Conservancy. Består av 10 enkle telt, samt et spisetelt. Her går du på walkingsafari med masaiene, og nyter stemningen med masaiene rundt leirbålet i sene kveldstimer. Her kommer alle lyder tett på. Aldersgrense 16 år for walkingsafari, og alltid guiden som avgjør om barna kan bli med.

Privat safari -eller faste avganger? 
Dette velger du selv! Mange velger en fleksibel fly-in safari, slik at vi arrangerer fly mellom campene -og dere bestemmer antall netter på hvert sted. Vi har også faste avganger hver uke, på forskjellige løsninger.

Hvor lang er en passe safari? Ja, dette er nok individuelt. Hvis du utelukkende vil se dyr, så vil du føle at du har sett mye i løpet av et opphold på 3-4 netter. Men, hvis du også vil få med deg besøk til lokale landsbyer, løveprosjekter, walkingsafaris -og ikke minst kunne nyte campene; Da må du gjerne bo både 4-5-6 netter i samme camp. Mange velger 3+3 netter, fordelt mellom to camper. Da jeg var på Kicheche Laikipia traff jeg en dame som var der for 12 netter, og hun reiste tilbake til Kicheche campene 2-3 ganger pr år, og var aldri kortere enn 7 netter på et sted. Jeg legger opp en løsning i henhold til deres ønsker og budsjett.  Uhuru AS   |   Olaf Helsetsvei 5   |   Skullerud Næringspark   |   0694 Oslo   |   Tlf: (+47) 41 02 02 78   |   E-mail: post@uhuru.no   |   Orgnr: 998 433 738