Mount Kenya -fottur (5n/6d)

Mt Kenya er Kenya´s høyeste, og Afrika´s nest høyeste fjell. De to høyeste punktene er teknisk klatring, vår tur er en ren fottur til Lenana, 4985m. Her er vakker natur og store variasjoner på dagsetappene. Har du vært på toppen av Kilimanjaro, men søker en annen vakker fottur i Afrika? Da er dette er godt valg. Eller, hvorfor ikke ta turen i forkant av nettopp Kilimanjaro? 

Best å reise: Januar/februar & juli-sep/okt (regntid i april/mai og november).

Vi går den lite brukte Burguret-ruten mot toppen, ned via Sirimon Route. 

Burguret-route, 5 netter/6 dager: 

Dag 1: Fra Nairobi til Mountain R Lodge, ca 3t (1950moh).

Fra Nairobi på morgenen kl 0600, eller fra flyplassen kl 0630. Bo gjerne én dag i Nairobi før turen. Lunsj ved ankomst Mountain R Lodge. På ettermiddagen blir det akklimatiseringstur til Mau Mau Caves, i Mount Kenya Forest Reserve. Disse grottene ble brukt som gjemmesteder for frihetskjemperene under koloniperioden. Denne turen går gjennom et område som er veldig grønt og frodig. Colobus apekatter i trærne, og kanskje noen bøfler og elefanter -i det fjerne.

Dag 2: Trekking til Giant Bamboo Camp (2600moh), ca 5t vandring.
Vi kjører til Gathiuru Forest Station. Vi går gjennom et frodig område, og her kan vi se- og høre mange fuglearter. Trolig er det mange apekatter som svinser på vår vei også. Vi kan treffe elefanter gjennom skogen denne dagen, men dedikerte personer går i forkant og sjekker "klar rute".  

Dag 3: Til Highland Castle Camp (3700moh), ca 6t vandring. 
En flott dag i vente. På starten av dagen kan vi fortsatt oppleve et rikt dyre- og fugleliv. Og vi speider etter zebra og eland (afrika´s største antilope), som faktisk kan trekke så høyt. Vi får etterhvert en fantastisk utsikt mot de to tekniske toppene på Mt Kenya; Batian og Nelion. Og her er kjempelobeliar -slik du også kan se både på Kilimanjaro og i Rwenzori-fjellene.

Dag 4: Til Shipton´s Camp (4236moh), ca 7t gange
Vi kommer til et spektakulært morenelandskap, og det er fantastisk utsikt mens vi stiger opp mot Hausberg Col (4600moh). Herfra blir det nedstigningen til nattens camp. Shipton´s Camp  er en av få permanente camper i fjellet, og trolig er dette første natten vi møter andre fotturister. Dette er en veldig nyttig dag for akklimatisering. Det at vi går høyt i løpet av dagen, men sover lavere er en god oppskrift -og dette er nøye planlagt.  

Dag 5: Til topps, Point Lenana (4985moh), retur til Old Moses Camp (3340moh)
Tidlig start, da målet er å oppleve soloppgangen fra Lenana. Vi skal opp 750 høydemetere, til sammenlikning er det på Kilimanjaro ca 1300 høydemetere fra siste camp og til toppen -slik at denne er betydelig lettere. Er det månelyst trenger du knapt hodelykt. Oppstigningen tar ca 5t. Å oppleve soloppgangen over savannene er en stor opplevelse! Ned til Old Moses camp. Det er en tøff natt/dag, vi er på vandring fra 9-12t.

Dag 6: Ut av fjellet -og til Nairobi. 
Utrolig hvor mye lettere det går denne veien! Ca 5-7t lett vandring. Etter lunsj & en dusj venter avreise til Nairobi. Kanskje vil du videre til Kilimanjaro -godt akklimatisert. Eller om du vil på safari, Lamu, Zanzibar eller noe annet. Valget er ditt. 

PRISER. Be om konkret pris for ønsket avreise, og kombinasjon. Vi anbefaler én natt i  Nairobi i forkant av turen, men hvis dere ankommer med nattfly til Nairobi så kan dere fint reise direkte til Mt Kenya (ca 4t). Tips er en del av (kul)turen, beregn ca USD 100-150 fra hver deltaker -til guide/bærere/kokk. Beløp vil avhenge av hvor stor gruppen er. Guideline for tips er (samlet fra gruppen): US $ 5 - 10 til hver bærer pr dag, US $ 10-15 til kokken, US $ 15-20 pr dag til guiden. Hvis 2 deltakere vil det være to bærere pr deltaker + kokk + guide.

Overnatting. Overnatting to personer i 3-manns telt. Turen er tilrettelagt med mattelt og alt utstyr.

Utstyr. Utstyrsliste sendes etter påmelding. Men, du trenger en god vintersovepose (ned mot minus 15), liggeunderlag, dunjakke, goretex-jakke. Staver anbefales.  Dere kan ta med max 15kg bagasje på fjellturen (som bæres av bærere). Selv går du med en god dagstursekk på ca 30-40l.

Kombinasjonsmuligheter. Denne turen starter/slutter i Nairobi, og du kan legge til safari/badeferie etter eget ønske. Av safariløsninger kan du velge mellom flere camper og kombinasjoner. I etterkant av fjellturen kan du reise direkte til nærliggende Laikipa -hvor du kan nyte safarien med Mt Kenya i bakgrunnen. Eller om du vil til Amboseli/Masai Mara. Og kanskje avlsutte med noen dager på vakre Lamu eller Zanzibar? Kombiner gjerne med Kilimanjaro.  Be om reiseforslag!

Faste avganger. Denne turen går på faste avganger, i små grupper -max 12 deltakere. Dyktig engelsktalende guide leder turen, i tillegg bærere/kokk. Men turen legges opp som en privat avgang på VALGFRI DATO.

Avganger faste grupper: ta kontakt for datoer.

Hvis dere er 4+ deltakere vil dere få en privat avgang til nesten samme pris.
..

 

Uhuru AS   |   Olaf Helsetsvei 5   |   Skullerud Næringspark   |   0694 Oslo   |   Tlf: (+47) 41 02 02 78   |   E-mail: post@uhuru.no   |   Orgnr: 998 433 738