Mashatu Gamereserve

Mashatu -hvor er det? Tenker du kanskje. Et fantastisk område, som du når enklest med leiebil fra Sør-Afrika. 5t kjøring fra Johannesburg, til grenseposten. Eller fly Johannesburg-Polokwane, og leiebil derfra (ca 3t). Ved grensen parkeres bilen, og dere tar kabelbane over Limpopo River, og vips er dere i Botswana. En riktig eksotisk start! De har bl.a en konsentrasjon på mer enn 700 elefanter.Mashatu Tented Camp. 8 twin telt med private bad, dusj/wc. Max 16 gjester, ikke plass til ekstrasenger. 12-års aldersgrense. 

Mashatu Main Camp. 14 luksus rom. Store rom, 2 x dbl seng & én ekstraseng. Her kan en familie på 2v + 3b fint bo komfortabelt (hvis 2 barn deler én dbl seng). En idyllisk camp. Her er barn i alle aldre velkommen, og på formiddagene kan barna være med på noen lærerike aktiviteter. Interessant bibliotek, og de har også små krokodiller. Middagen i utendørs "boma", og flott utstikt ned mot vannhullet -som ofte får besøk i den tørre årstiden.

Aktiviteter fra campene:
Sykkelsafari -helt suverent.
Dere sykler mountainbikes, og følger elefanttråkkene og noe vei! Tempoet er rolig, men du skal være litt vant med å sykle. Det er ikke veldig teknisk, men noen utfordringer -nok til at det var litt spennende! Sykkeløkten bestemmer dere selv varigheten på, men vi var vel ute i ca 3t, og nøt hvert minutt! Det er også mulig å bli med på en 3n/4d sykkeltur, med nye camper hver natt. Faste avganger to dager hver uke, max 8 deltakere. Suverent...

Walking-safari. Til fots. Anbefales på morgenen. Veldig interessant, og har dere flere dager så anbefaler jeg definitivt én eller flere økter med walkingsafari. Lærerikt og annerledes. Også walking kan legges opp som en tur over flere dager, med overnatting i telt. Dette legges opp som en privat tur. 

Limpopo Valley Horse safari. Jeg er ikke et hestemenneske. Jeg avsluttet karrieren etter å ha blitt sendt ut på saue-sanking på New Zealand...  Men jeg skjønner nok til at dette må være et fantastisk område for ridning, og de ga inntrykk av å ha gode hester. Er dere flere så er det mulig å opp en tur over flere dager, med overnatting i telt!

Ivory drive/Predator drive. Mashatu Main camp har til enhver tid forskere på plass. Da jeg var der var det en som jobbet med et prosjekt om leoparder og løver (vår sykkelguide!). Da er det mulig og bestille en spesiell safariøkt med denne guiden. Han vil da forklare i dybden hvordan et slikt prosjekt drives, og dere vil garantert høre mange spennende historier. Inntekten går i sin helhet til og finansiere forskningen. 

Limpopo Valley sykkel-race. Jepp, her er turen for dere som vil noe annet enn Birkebeiner´n. Dette arrangeres i august hvert år, og det går i forskjellige områder. Det er et tur-ritt og ingen konkurranse, men det er reale distanser. Deltakerantallet er max 200, i fjor var det tidlig fulltegnet. Videre deles de opp i grupper på 8 deltakere (etter nivå) & væpnet guide. OG hele inntekten går til prosjektet "Children in the Wilderness" -fantastiskt. I fjor kom det inn ca NOK 1,5mill.

Om Mashatu Gamereserve. Hele 75.000 hektar. Her finnes mer enn 700 elefanter, Afrika´s største konsentrasjon av elefanter på privat land. Landskapet er veldig spesielt og vakkert, åpent landskap med flotte kopjer (høyder). Her er det 360 graders utsikt! 

Guider og biler. Alle guidene og de ansatte er fra nærområdet, utrolig dyktige. Safaribilene som benyttes er helt åpne Land Cruisere, topp kvalitet. Mashatu er en del av Mala Mala-familien (kjent lodge i Sør-Afrika). 

Kombiner gjerne med Pafuri Tented Camp i Sør-Afrika, helt nord i Krugerparken. Et fantastisk område, og veldig forskjellig fra Mashatu. Videre kan dere kjøre gjennom Krugerparken og ut mot kysten! Jeg legger gjerne opp en slik rute for dere.

Uhuru AS   |   Olaf Helsetsvei 5   |   Skullerud Næringspark   |   0694 Oslo   |   Tlf: (+47) 41 02 02 78   |   E-mail: post@uhuru.no   |   Orgnr: 998 433 738