Fottur Simien Mountains (12n)

SIMIEN MOUNTAINS TREK - 13 dager (9 netters fottur).

Har du kanskje gått Kilimanjaro, og klar for et nytt afrikansk eventyr? Nå flyr Ethiopian Airlines fly direkte fra Oslo til Addis Ababa. Fotturen i Simien fjellene er en vakker og variert rundtur over 10 dager. Høyeste punkt på fotturen er  Ras Dashen (4550moh), Etiopia´s høyeste.

Pris ca NOK 30.000 pr person, inkludert flyreise fra Oslo. 

Be om konkret pristilbud for ønsket avgang. Kombiner gjerne med Kilimanjaro, Mt Kenya, gorillasporing i Uganda, safari i Kenya/Tanzania, Zanzibar, Seychellene... Mange muligheter! Vi skreddersyr ønsket løsning.

TURPROGRAM:

Dag 1: På ettermiddagen blir det sightseeing i Addis Ababa. 
Vi besøker den Hellige Treenighetskirken (Holy Trinity Catherdral) og Nasjonalmuseét. Overnatting Addis. 

Dag 2: Fly til Gondar; utflukt til slott og den kjente Debre Berhan-kirken
Gondar var engang Etiopia´s hovedstad, og på ettermiddagen besøker vi Debre Birhan Selassie kirken, og slottene, som ble bygget av de forskjellige kongene på 17- og 1800-tallet. I januar hvert år feirer tusener av etiopere Timkat festivalen her. Hotellet vårt ligger på toppen av en klippe, med nydelig utsikt mot byen. 

Dag 3: Vi kjører til Debark; trekking fra Buyit Ras -Sankaber camp (3240moh)
Vi kjører bil 105km til den lille byen Debark, nærmeste by til Simien National Park. Her er litt tid til og utforske stedet, mens guidene organiserer baggasje og muldyr. Vi begynner å gå fra Buyit Ras, inngangen til nasjonalparken. Ca 4t gange/9km.

Dag 4: Sankaber camp (3240moh)-Geech camp (3600moh)
Vi går tett på små landsbyer og vi har fin utsikt mot lavlandet og Simien-platået. Fossefallet er 500m rett ned, og er imponerende like etter regntiden. De siste 2t av dagens etappe er bratt stigning opp til Geech camp. Her skal vi bo to netter. ca 7t gange/12km.

Dag 5: Dagstur til Imetgogo (3926moh) -tilbake til Geech camp (3600moh)
En spektakulær dag. På morgenen går vi en tur opp til Imetgogo (3926moh). Beliggende på en enden av en lang rygg, med lavlandet ned på begge sider -er det en fantastisk utsikt. Herfra får vi trolig første glimt av Ras Dashen (Simien´s høyeste topp), og vi ser tydelig ruten for de neste dagene. Etter lunsj er det bare å nyte resten av dagen -rolig i campen. Ca 4t gange.

Dag 6: Geech camp (3600moh)-Chenneck camp (3650moh)
Nok en vakker dag -vi starter i samme retning som gårsdagen, men vi tar snarlig av mot Inatye (4070moh). Fantastisk utsikt helt frem til campen vår i Chenneck.  

Dag 7: Chenneck camp (3650moh) - Ambiko camp (3100moh)
En tøff dag, med opp- og nedstigning. Fra Chenneck går vi opp til et pass på 4200m, herfra kan de gamle og spreke sprette videre én time opp til toppen av Bwhuhit (4430moh). Fra passet blir det en bratt nedstigning til Meshah River (2850m), via landsbyen Chiro Leba. Her har vi muligheten til å besøke den lokale skolen og klinikken (hvis åpen). Fra elven er 350 høydemetere opp til  Ambiko Camp (3100m). Her skal vi tilbringe to netter. 

Dag 8: Ambiko camp (3100moh)-Ras Dashen (4543m) -Ambiko Camp (3100moh)
TOPPBESTIGNING. Vi starter tidlig morgen, mens det fortsatt er mørkt. En spennende og vakker dag venter. Ras Dashen har tre topper, og vi skal bestige den nest høyeste (4543m) -taket av Etiopia, og Afrika´s 4. høyeste fjell. 1350 høydemetere fra campen (tilsvarende stigning som for toppnatten på Kilimanjaro, men her er vi da 1350 høydemetere lavere). Soloppgang underveis, og utsikten fra toppen -er bare fantastisk. Ca 12t vandring. 

Dag 9: Ambiko Camp (3100moh) - Sona camp (3200moh)
Nok en utfordrende dag! Fra Ambiko skal vi til den fantastisk beliggende campen ved Sona. Etter mange opp- og nedstigninger, så er det kanskje mulig å stoppe for en lokal kaffe i landsbyen Arquaziye. Før vi fortsetter 1,5t videre til campen vår i Sona. Ca 10t gange. 

Dag 10: Ned til lavlandet (1000m), Ansiya-dalen og videre til Lamo Camp
En mye lettere dag! Dagen starter med nedstigning til Ansiya-dalen, hvor det blir en avslappende lunsjstopp. Vi fortsetter til campen vår, like ved landsbyen Mekarebya. Dette er en flott dag for og observere fuglelivet, og det er flott utstikt mot Simien Mountains og områdene vi har tilbakelagt. Gangtid, ca 5t.

Dag 11: Lamo camp - Mulit Camp
Vi skal ned ytterligere 350 høydemeter, før vi finner nok en idyllisk lunsjstopp. De siste 2t skal vi stige 400m, før vi når Mulit Camp. Fantastisk utsikt. Ca 5t gange. 

Dag 12: Siste dag med trekking -videre til Gondar.
Kort trekking til Adi Arkay, hvor fotturen avsluttes. Ca 2,5t gange. Videre er det ca 6t kjøring til Gondar, hvor det blir muligheter for en velfortjent dusj -og hvile!

Dag 13: Fly Gondar-Addis, og hjemreise.

Hva som er inkludert: 
Delt dobbeltrom / telt. Ikke tillegg for enkeltrom, dersom du deler med en annen kvinne/mann i gruppen. Ikke tillegg hvis det ikke "går opp". Men, du kan bestille enkeltrom hvis ønskelig (begrenset antall). All transport & utflukter som nevnt. De  fleste måltider, inkludert (alle måltider på fotturen). Dere kommer frem til ferdig oppslåtte telt, og kokken tilbreder alle måltider. Muldyr tar bagasjen, selv bærer dere kun en lett dagstursekk. 

Antall deltakere: Internasjonal gruppe med 6-18 deltakere + turleder og lokale guider. Min 18 år. Er dere en vennegjeng eller privat gruppe, da kan dere få en tur på valgfri dato -og med ønskede justeringer. Be om pristilbud.


Uhuru AS   |   Olaf Helsetsvei 5   |   Skullerud Næringspark   |   0694 Oslo   |   Tlf: (+47) 41 02 02 78   |   E-mail: post@uhuru.no   |   Orgnr: 998 433 738