Botswana

Med et areal på omkring 600 000 km² er Botswana litt større enn Frankrike, samtidig med at landet -med under 2 mill innbyggere -er et av de tynnest befolkede i verden.

Den sydlige delen av Botswana er dominert av halvørkenen Kalahari som dekker opp mot 70 % av landet. Verdens største innlandsdelta, Okavango-deltaet, ligger i den nordvestlige delen av landet. Under britisk styre het landet protektoratet Bechuanaland, men tok Botswana som sitt nye navn etter at det ble uavhengig innenfor samveldet 30. september 1966. Landet grenser mot Sør-Afrika i sør, Namibia i vest, Zambia i nord og Zimbabwe i nordøst. Botswana har gitt meg noen av mine beste safariminner.Botswana har siden uavhengigheten blitt regnet som en av Afrikas vellykkede demokratier. Botswana har en av Afrikas sterkeste og mest stabile økonomier. Den er tett bundet opp til Sør-Afrika og er dominert av gruvedrift, særlig diamanter. Sammen med eksport av kjøtt gir det landet store inntekter. San-folket, populært kalt buskmenn, kan ha holdt til i området som nå er Kalahari-ørken, så lenge som 30.000 år. I Tsodilo-åsene, hvor vi finner landets høyeste punkt 1489moh, er det tatt vare på mer enn 4500 steinmalerier, og området er på UNESCO´s liste over verdensarven. 

Safari.  Botswana regnes som et av verdens beste safariland. Her har de satset på turisme i en høy prisklasse for å begrense antall turister, noe som har vært en vellykket strategi. Det er dyrere å reise på en safari til Botswana kontra Kenya & Tanzania, men opplevelsen er verdt pengene. Her er uberørt natur og et fantastisk dyreliv. Bli med på padletur på Okavango-deltaet, campingsafari gjennom flere nasjonalparker, eller fly-in safaris til eksklusive tented camps og lodger. En av mine beste safariopplevelser er en camping-safari jeg var med på gjennom hele Botswana -med avslutning i Victoria Falls. I Chobe NP fikk vi besøk av en stor elefantflokk som passerte like forbi teltene våre... I Moremi ble vi vekket av en hyene som dro med seg den tunge kjøleboksen vår i 30 meter. 

Når er det best å reise?  Til Botswana kan du reise hele året, men vinteren fra april-oktober regnes som den beste tiden. November til mars er sommer og regntid (mest jan/feb), men med store variasjoner.  Kalahari er flott på sommeren, mens andre steder ikke er tilgjengelige. 

Kombiner gjerne med Victoria Falls og/eller Rovos Rail. 
 

Uhuru AS   |   Olaf Helsetsvei 5   |   Skullerud Næringspark   |   0694 Oslo   |   Tlf: (+47) 41 02 02 78   |   E-mail: post@uhuru.no   |   Orgnr: 998 433 738