Kenya

Kenya er et fantastisk land med store variasjoner. Britisk koloni frem til 1963.  Kenya grenser mot Tanzania i sør, Uganda i vest, Sudan i nordvest, Etiopia i nord, Somalia i nordøst og det indiske hav i sørøst. Hovedstaden Nairobi ligger på 1660 moh, noe som gir et behagelig klima. Alle våre safariløsninger skjer med Land Cruisere, og max 4-6 gjester i hver bil (avhengig av hvilken camp/lodge). INGEN minibusser med Uhuru! Alle campene vi anbefaler er små i størrelse, og er unike på sin måte. Alt fra enkle adventure camper til ypperste luksus. Be om forslag.

Når er det best å reise? I henhold til statistikken er juni-oktober og desember-mars den beste tiden. Vanligvis er det en lang regntid i april/mai og en kort regntid i november. De siste årene har det derimot ikke kommet noe særlig regn da det skal regne, og jeg vil nå si at det er et helårsreisemål. Og da utrolig lite folk i november/april/mai, men mange camper stenger i april/mai. Norskeide Basecamp Explorer holder alle sine camper åpne i april/mai. Mange tror at det er for varmt å reise på safari. Det er ikke tilfelle, det er heller slik at du må ha med deg en god fleecejakke og kanskje en tynn ullgenser når du skal ut på safari tidlig morgen og sen ettermiddag! Nairobi og Masai Mara ligger 1600-1700moh, hvilket gjør det veldig behagelig. På Lamu og kystområdene er det 25-30 grader året rundt.

Mt Kenya. Kenyas høyeste -og Afrika´s nest høyeste fjell ligger i Kenya, 5199 moh. Vi tilbyr den vakre fotturen opp til Lenana, 4985moh (vi har ikke turer til den tekniske klatretoppen Batian). Du kan være med på faste avganger i små grupper, eller at vi legger opp turen som en privat gruppe for dere. Kombiner med safari & Lamu. Kombiner med safari til Laikipia, ved foten av Mt Kenya. Veldig forskjellig fra Masai Mara-regionen.

Masai Mara. Masai Mara grenser til Serengeti nasjonalpark i Tanzania. Fra juli til oktober er slettene fylt med enorme flokker av gnu, zebra og thompson´s gazelle, som følge av den store dyrevandringen, "migration". Men, i Masai Mara og nærliggende private reservater, er det en stor konsentrasjon av dyr året rundt. Vi kan sterkt anbefale å legge opp til en kombinasjon av walking-safari & gamedrives. Husk at hvis du bor inne i selve Masai mara reservatet så er det ikke mulig med walkingsafari. Jeg anbefaler å bo i et av de private konservatene som grenser til Masai Mara. Slik som Mara North Conservancy, Olare Orok og Naboisho er helt fantastiske reservater med enormt mye dyr, men svært begrenset/restriktiv turisme. Her er ingen gjerder, og like mye dyr begge steder (kanskje mer enn i selve Mara). Du kan velge å kjøre fra Nairobi, eller fly med småfly direkte ut til Mara. Muligheter for ballongsafari i Masai Mara.

Laikipia. Et ukjent safariområde for de fleste. Beliggende ved foten av Mt Kenya, og da med god utsikt mot toppene -på klarværsdager. Kombiner gjerne 3 netter i Laikipia med 3 netter i Masai Mara, da får du med to helt forskjellige områder. Begge steder er det mulig å legge inn lange walkingsafari-økter. Og vi legger gjerne inn besøk til lokale skoler, barnehjem og andre lokale prosjekter som vi støtter. 

Lamu. Lamu er en øy tilhørende Kenya, og ligger syd for ekvator nær kysten av Somalia. Lamu er kjent for sin spesielle swahili-kultur, en blanding av arabisk og afrikansk kultur. Lamu er muslimsk og preget av slavehandelen som florerte her fra det 15. til det 17. århundre. Et fantastisk sted, for små og store eventyrere! 

Diani Beach/Mombasa-kysten. Ca 35km syd for Mombasa finner vi vakre Diani Beach. Her har jeg plukket ut noen små perler av bosteder, alle med kun 5-10 rom. Her er også mulig å leie sin egen villa rett på stranden. Også mulig å bo på øyene utenfor, slik som på Funzi Keys, et virkelig unikt sted på kysten. Ankomst via elevbåt. Familierommene er store nok til å huse hele slekten!

Nairobi. Her bor det 2-3 mill mennesker, men på dagtid dobles antallet. Viktig Jeg anbefaler helt klart å bo på et av de koselige bostedene i Karen´s området, og ikke de vanlige by-hotellene. Av utflukter kan jeg anbefale besøk til Karen Blixen´s hjem som nå er et museum. Like ved finner vi Sjiraff-senteret hvor du kan mate sjiraffer. Reiser du med barn vil jeg anbefale en tur til Sheldrek og elefantbarna. Det er nok av store upersonlige hoteller i enhver hovedstad. Jeg har plukket ut noen landelige steder, hvor du glemmer at du er i en storby.

4x4 Land Cruisere. Med Uhuru går alle safariene med 4x4 Land Cruisere, og ingen minibusser. Det er en stor forskjell. Og husk at en minibuss-safari som starter fra Nairobi ofte har guider som kun "kjører på radio", og kjører etter de andre bilene. Vår anbefaling er å fly fra Nairobi og direkte til Mara, da får dere guider som er på savannene hver eneste dag. I selve Masai Mara er det ingen restriksjoner på hvor mange biler som kan stoppe ved f.eks en løvefamilie. Bor du i et av de private konservatene så er det sjelden å se minibusser, og aldri kø rundt spesielle severdigheter. Det ER en stor forskjell som du vil verdsette veldig høyt.

Guider. I Kenya er de beste guidene sertifiserte. Bronse, sølv og gull. Bronse er meget gode guider, mens sølv-status har en unik kompetanse. Gull er det svært få som har pr i dag. Slik som Basecamp Explorer og Kicheche campene har så godt som alle sine guider med sølv-gradering, og de har begge et tett samarbeide med Koiyiaki Guiding School i Naboisho. En dyktig guide betyr veldig mye for en vellykket safari, men kan love deg at mange camper i Kenya ikke ansetter disse guidene -da de krever høyere lønn enn de uten papirer. Spør arrangøren når du ber om tilbud.

Uhuru AS legger opp din Kenya-reise etter dine ønsker/budsjetter. Kombiner med kysten av Kenya eller fly videre til Zanzibar, Mauritius eller Mosambik. Eller fly direkte fra Nairobi til Victoria Falls. Ta kontakt for tilbud!
Uhuru AS   |   Olaf Helsetsvei 5   |   Skullerud Næringspark   |   0694 Oslo   |   Tlf: (+47) 41 02 02 78   |   E-mail: post@uhuru.no   |   Orgnr: 998 433 738