TanzaniaSafari. Mange vil mene at Tanzania er Afrikas fremste safariland. Den mest kjente nasjonalparken er Serengeti, hvor de endeløse slettene legger beslag på ca 14% av Tanzanias flateinnhold. Her kan du oppleve den årlige dyrevandringen, hvor mer enn 1 mill gnu er på vandring, sammen med flokker av zebra og gaseller. Med rovdyrene på evig jakt. Det gamle krateret Ngorongoro er en spesiell opplevelse, med sitt eget økologiske system. Her finner man store flokker gnuer og zebraer, flamingoer, samt løver, elefanter og neshorn, og mer enn 100 fuglearter har tilhold i krateret. Landskapet i seg selv er vakkert. De mest kjente safariparkene er Serengeti, Ngorongoro, Tarangire og  Lake Manyara. Så har vi to litt mindre kjente parker; Ruaha og Selous. Ruaha er Tanzania´s største nasjonalpark, og i mine øyne kanskje den aller flotteste parken. Her er kun en brøkdel av turistene i forhold til de mer kjente parkene, men et utrolig dyreliv. Her kommer garantert turismen til å øke de kommende år, men foreløbig er safariøktene veldig eksklusive med svært få andre biler. Vi har gode lodger og tented camps. Daglig start fra Arusha/Kilimanjaro og Dar es Salaam, eller Mafia/Zanzibar. 

Kilimanjaro. Afrikas høyeste fjell rager 5.896 meter over havet, og er et fjell som er tilgjengelig for mange. Det er mange ruter å velge i for å komme til topps. Råder dere til å unngå den klassiske Marangu-ruten (4netter/hytter). Velg heller en av de eksotiske campingrutene og få bedre akklimatisering. Northern Circuit-ruten med 8 dager i fjellet er mitt førstevalg. Vi har faste avganger med max 12 deltakere, hver -eller annenhver uke gjennom hele sesongen. Kombiner gjerne med Mt Meru eller Mt Kenya i forkant.  Uhuru har stor fokus på gode forhold for bærere og guider, og du skal være trygg på at de ansatte er godt ivaretatt. dere får etterforsyninger av fersk mat, dere bor i romslige Mountain Hardware telt, og turene ledes av fantastiske guider.

Mt Meru. Tanzania´s nest høyeste fjell, 4566moh. Ikke like kjent som storebror Kilimanjaro, men dette er en godt bevart hemmelighet. Fjellet ligger i Arusha nasjonalpark, og dette er en tur hvor du bruker 4 dager/3netter. Kan anbefales som akklimatisering -og oppvarming til Kilimanjaro. Her bor dere på enkle fjellhytter, og har med bærere & lokal guide. Første etappe er det i tillegg med en væpnet ranger, for her kan dere treffe på både bøfler og skogselefanter. Og kanskje møter du en sjiraff som strekker hals like ved stien... det gjorde jeg:)

Zanzibar er del av staten Tanzania, men med selvstyre. Her har det vært stor arabisk innflytelse, og vandringer gjennom gamlebyen med sine trange smug, sterke lukter og spennende lyder er en opplevelse. Pass på at turen kommer innom Darjani-markedet, hvor det selges fisk og frukt. Du kan bli med på krydderturer til gårder hvor det dyrkes muskat, kanel, pepper og mye annet. Å be noen reise dit pepper´n gror får en annen betydning etter et opphold på Zanzibar! Men Zanzibar er også et badested med fantastiske strender. Daglige fly fra Arusha, Dar es Salaam og flere av nasjonalparkene. Vil du ha det stille og rolig kan jeg anbefale å bo helt i syd, der har vi et nydelig lite bosted. 

Mafia Island. Nydelig øy, med unike dykkerforhold i Chole Bay og nord på øya. For deg som ønsker en rolig avslutning på ferien. Lån deg sykkel for å komme deg rundt, ta en morgentur langs med stranden for å beskue fangsten til de lokale fiskerne. Mange forskjellige båtturer til sandbanker og snorklesteder. PADI dykkersenter både i Chole Bay, og helt i nord. Hvalsafari i perioden oktober-mars. Gode muligheter for å besøke lokale skoler, klinikk etc, og bostedene vi anbefaler her ute har et sterkt lokalt engasjement. 45min flytur fra Dar es Salaam (to daglige avganger). Småfly med 14 seter, så her snakker vi et lite antall turister!

Når er det best å reise?  Kysten av Tanzania inkludert øya Zanzibar har tropisk klima. Ca. 25 - 30 grader hele året på land som i vann. Mest nedbør i april-mai/juni. Den korte regntiden er i november, og det kan komme korte regnskurer også i desember/januar. I denne perioden er det utrolig grønt og vakkert i safariområdene, og kalles med rette for "green season". De fleste safari/nasjonalparkene ligger på et høyere platå og har et litt kjøligere klima, 10 - 25 grader. Kjøligst i perioden juni-juli. Ta med en fleecejakke til safariturene tidlig om morgenen -og til sene kvelder rundt bålet.

Hovedstad. Dodoma er den politiske hovedstaden, men Dar-es-Salaam er den største byen.

Innbyggere. Det er ca. 35 millioner innbyggere i Tanzania (herav ca. 1 mill på Zanzibar og ca 50.000 på Mafia Island). 

Språk. Swahili er det lokale språket, men engelsk er også utbredt. Våre guider og sjåfører på safariene snakker engelsk

Tidsforskjell. Tanzania ligger 2 timer foran norsk vintertid og 1 time foran norsk sommertid.

Valuta. Tanzania Schilling. Kredittkort kan benyttes på hotellene. Ta med USD til tips. Ikke eldre sedler enn 2004. Det er minibank med en gang du kommer ut av terminalen i Dar es Salaam/Zanzibar, og det er flere i Arusha.

Tips. Vi anbefaler ca USD 5-10 pr. person pr. dag i tips til guide på safarien, og USD 5-10 i felles tips-kasse i campene/lodgene. For Kilimanjaro følger et eget skriv, basert på antall deltakere på den aktuelle turen. 10% på restaurantregningen.

Vaksiner. Husk å kontakte ditt lokale vaksinasjonskontor i god tid før avreise for veiledning og anbefalinger rundt vaksinering. 

Pass/Visum. Norske statsborgere må medbringe pass som er gyldig i minimum 6 måneder etter at reisen er avsluttet. Nødpass godtas ikke. Visum kan ordnes online. 

Uhuru AS   |   Olaf Helsetsvei 5   |   Skullerud Næringspark   |   0694 Oslo   |   Tlf: (+47) 41 02 02 78   |   E-mail: post@uhuru.no   |   Orgnr: 998 433 738