Seychellene

Seychellene er en øygruppe på 115 øyer, og her finner du kritthvite strender og palmesus -og kun drøye 80.000 innbyggere. Da portugisere fant øyene i 1505, var de ubebodd, men de fant ikke noe av verdi som kunne måle seg med afrikanske slaver -og reiste videre. Så kom franskmennene og koloniserte øyene midt på 1700-tallet, britene grep sjansen under den franske revolusjonen og overtok øyene. Øyene fikk indre selvstyre i 1975. 

De fleste overnattingsstedene ligger på øyene Mahe, Praslin og La Digue. Det går småfly og båter mellom øyene. 

Kombiner med safari i Masai Mara. Vi har gunstige flybilletter som inkluderer stopp i Kenya på en t/r Seychellene-billett, slik kan du kombinere Seychellene med en drømmesafari.  

Mahe.
Landets eneste virkelige by er hovedstaden Victoria, på hovedøya Mahe. Seychellenes største nasjonalpark, Morne Seychellois ligger like utenfor Victoria, her er også Seychellenes høyeste fjell, 905moh. Vakre Beau Vallon-stranden ligger tre kilometer vest for hovedstaden. Selv om mange vil direkte videre til de andre øyene, så er det verdt å tilbringe noen dager på Mahe.

Praslin. Foruten vakre strender slik som Anse Volbert/Cote Dòr og Anse Lazio, som mang en gang er med på kåringer over verdens vakreste, finner vi her nasjonalparken Vallee de Mai. Her kan du følge naturstier gjennom prehistorisk skog, og det er her den berømte Coco-de-Mer palmen vokser. Her er også sjeldne fuglearter, og med litt flaks kan du se de svarte seychell-papegøyene. Øya har også Seychellenes eneste 18-hulls golfbane. Forbindelse med småfly Mahe-Praslin flere ganger daglig.

La Digue ligger videre 15 min med båt fra Praslin, en vakker liten øy hvor du kan ta taxi-oksekjerre fra havnen. Her anbefaler jeg å leie sykkel for å komme deg til avsidesliggende strender. På La Digue ligger Nasjonalparken L'union estate, som har store mengder gigantskilpadder og en rideleir hvor du kan leie hester. Dere kan også leie en lokal guide som tar dere på fotturer rundt om på øya. De fleste postkort-bilder fra Seychellene er tatt her fra La Digue, og det er akkurat like vakkert som på bildene! Kombiner gjerne med Praslin/Mahe. 

Når er det best å reise? Seychellene har tropisk klima og kan besøkes hele året. I  desember/januar er det mest nedbør, men nedbøren varierer mye fra år til år, og det kan regne mye på en øy og være helt tørt på en annen. Juli til september regnes av mange som den beste perioden. Vil du dykke er den beste tiden mars/april og oktober/november. April-oktober er det mye vind, og da er det viktig å bestille overnatting på riktig side av Praslin. Jeg hjelper med bestilling av hoteller som har best beliggenhet i forhold til årstiden.

Visum.
Visum er ikke påkrevd dersom du er norsk statsborger. Gyldig pass og returbillett kreves for å få oppholdstillatelse for inntil 1 måned (utvidelse av oppholdstillatelse må søkes om i Victoria). Oppholdstillatelsen gis ved ankomst. Passet MÅ være gyldig i 6 måneder etter hjemkomst. 

Valuta.
 Seychelles Rupee. 100usd=SCR 1270 (nov´10) . Ta gjerne med USD/Euro for lokal betaling/veksling. Kredittkort kan brukes på alle hotellene og turistattraksjonene. Ta vare på kvitteringen dersom du tar ut lokal valuta, du kan da veksle pengene inn igjen ved avreise.

Språk. Kreolsk, engelsk og fransk.

Helse. Ingen vaksinasjoner er påkrevd for å reise til Seychellene. Området er fritt for malaria. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor for anbefalinger i god tid før avreise, da de gjerne anbefaler "påfyll" av barnevaksinene.

Uhuru AS   |   Olaf Helsetsvei 5   |   Skullerud Næringspark   |   0694 Oslo   |   Tlf: (+47) 41 02 02 78   |   E-mail: post@uhuru.no   |   Orgnr: 998 433 738