Rwanda

Rwanda. Rwanda er kjent for sin storslåtte natur, men også for sin tragiske historie med et av de blodigste folkemordene verden har sett. Etter folkemordet i 1994 har Rwanda opplevd stor økonomisk vekst, og er av mange ansett som en suksesshistorie innefor afrikansk utvikling. Hovedstaden Kigali ligger 1500moh. Rwanda grenser mot Uganda, Kongo, Tanzania og Brundi. Nå er turistene på vei tilbake, og det sies at Rwanda nå er et av de tryggeste landene i Afrika. Jeg besøkte Rwanda og fjellgorillaene i 2001, og nettopp fjellgorillaene er hovedattraksjonen i dette landet. En fantastisk opplevelse!! Her er også et eldorado for botanikere og fuglevenner. Her er bl. a mer enn 100 orkidé-arter og ca 650-700 fuglearter.

Språk. Fransk og rwanda er hovedspråk. Våre guider snakker godt engelsk, men skal du reise på egenhånd bør du snakke noe fransk.

Best å reise. Juni-september og medio desember-medio februar. Rwanda har to regntider: slutten av september til midten av desember og fra midten av februar til begynnelsen av juni. Rwanda er et fjelland, noe som resulterer i et behagelig klima med temperaturer som varierer mellom 18-30 grader.

Gorilla-safari. Gorillaene holder til i Parc de Volcanoes, i Virunga fjellene. Det er her den kjente zoologen Dian Fossey viet sitt liv, og tilbragte mer enn 20 år med sine studier av fjellgorillaene. Hennes bok er verdt å lese. Det tar 2-3 timer å kjøre fra Kigali til parken. Anbefaler å sette av 3-4 netter i dette området. Her er det muligheter for flotte fotturer, samt å besøke de truede "Golden Monkey", som bare finnes her i Rwanda, Uganda og Kongo. Det utstedes max 40 lisenser for gorilla-sporing pr dag, 8 deltakere per gruppe vil oppsøke én av totalt 5 familier. Fjellturen etter goriallene må regnes som en fulldagstur, og kanskje hele 1200 høydemetere med stigning. Det kan også innebære bare to timers gange i relativt lett terreng. Hvilken gruppe dere blir tildelt er ikke mulig å bestille, men fordeles ved oppmøte på morgenen. Ta med gode fjellstøvler. Dere kan tilbringe ca 1 time med gorillaene, og kan love at det er utrolig fascinerende. Silverbacken er STOOOOR!!! Og det å se de små ungene turne rundt og leke med hverandre var utrolig moro. Husker denne timen som om den var i går! NB! Er du forkjølet med hoste kan du ikke bli med, da de er veldig redde for å overføre smitte.

Sjimpansesporing. I Nyungwe National Park.

Kombinasjonsmuligheter. Rwanda kan enkelt kombineres med en rundreise i Uganda, safari i Masai Mara -eller late dager på Zanzibar.  
 
Visum: Ja.

Reiseforslag. Det vil være ankomst Kigali på kvelden, og anbefaler da å starte med 2 netter i Kigali, slik at dere kan få med en historisk utflukt i byen påfølgende dag. Før videre til Park de Vulcanoes. Blir du med på en rundreise, kan du inkludere sjimpansesporing i Nyungwe, og da vil vi også legge inn stopp ved Lake Kivu. Da får du med det beste av Rwanda, og bør beregne ca 10 dager totalt.

Be om turprogram/reiseforslag.


 


 

Uhuru AS   |   Olaf Helsetsvei 5   |   Skullerud Næringspark   |   0694 Oslo   |   Tlf: (+47) 41 02 02 78   |   E-mail: post@uhuru.no   |   Orgnr: 998 433 738