Zimbabwe

Eventyrlige Zimbabwe. En glemt perle. Hwange Nasjonalpark byr på et enormt rikt dyreliv med sine 46.000 elefanter og ca 450 løver++. Kombiner Victoria falls med Zambezi- og Hwange Nasjonalpark. Bli med på kanopadlig, båtturer eller fiske på Zambezi-elven, og velg tog ut til Hwange Nasjonalpark. En fantastisk måte å starte safarien på. besøk lokale landsbyer og skoler. Skulle dere ønske og kombinere med slik som Cape Town, Mauritius, Mosambik -så er det fullt mulig. Men, velg gjerne 10-14 dager i kun Zimbabwe.


Årlig er det kun 40.000 turister i Hwange Nasjonalpark (Afrika´s 3. største park), mens det til sammenlikning er ca 1,4mill besøkende til Krugerparken.

Best å reise: Zimbabwe kan besøkes hele året, men hvis du ønsker å oppleve hundrevis av elefanter som flokker seg rundt vannhullene -og drikker av bassenget ved Neminga Lodge, da bør dere reise i perioden juni-okt. Perioden november-mars er den "grønne årstiden", hvor det ofte kommer én times tid med kraftig regn på ettermiddagen. Da tilgangen på naturlig vannkilder da er stor, vil ikke elefantene trekke så tett på campene, men dere vil se et stort mangfold av dyr også i den årstiden.

Ansvarlig turisme. Lodgene jeg anbefaler i Zimbabwe driftes med et unikt engasjement, og dere skal vite at pengene dere legger igjen for en slik safari vil komme lokalbefolkningen tilgode.

Bidrag til skolen i Ngomo. UHURU AS vil gi USD 100 for hver bestilling som inkluderer én av safaricampene i Hwange. Pengene vil da uavkortet vil gå til prosjekter ved den lokale skolen Ngomo ved Hwange Nasjonalpark.

Frivillig arbeide. Vi har ingen slike faste programmer i Zimbabwe, men skulle du ønske å reise ned for å bidra på den lokale skolen, eller hjelpe guidene med reperasjon/vedlikehold av de mange vannpumpene i Hwange NP, så skal jeg få laget en avtale. Det er da mulig å bo som vanlig gjest på f.eks Camelthorn Lodge.

Campingsafari. Skulle dere ønske en adventure-safari, hvor dere reiser i type overland-truck (max 17 gjester), så har vi der en suveren 15 netters tur for Zimbabwe. Da med start/slutt Johannesburg, og rimelige flybilletter dit. Be om program.
Uhuru AS   |   Olaf Helsetsvei 5   |   Skullerud Næringspark   |   0694 Oslo   |   Tlf: (+47) 41 02 02 78   |   E-mail: post@uhuru.no   |   Orgnr: 998 433 738