Nepal

Drømmen om Himalaya... Verdens høyeste fjell trekker ekstrem-turister fra hele verden. Men Nepal er enda mer et land for de moderat spreke, som vil oppleve noen av verdens beste fotturer. Slik som den fantastiske fotturen inn til Everest Basecamp og Kala Pattar.

Geografisk sett ligger Nepal inneklemt mellom India i syd og den kinesiske provinsen Tibet i nord. Nepal strekker seg fra det laveste på 90 meter over havet - til toppen av Mount Everest 8850 moh. Nepal var et kongedømme, men i 2007 ble kongedømmet avskaffet og erstattet med republikk som styreform. Høsten 2006 ble det undertegnet fredsavtale mellom regjeringen og Nepals kommunistiske parti (maoistene). Enhver tur til Nepal starter med et par dager i hovedstaden Kathmandu; en kaotisk, sjarmerende og travel by. I bydelen Thamel kan alt kjøpes, og det er et stort utvalg rettet mot trekking-turistene. Etter en tur til Nepal er julegavene i havn...

Best å reise? Den beste sesongen for fotturer er fra september til november og februar-april. Den klareste årstiden er på høsten, mens våren byr på blomstring og noe mere skyer. Monsunen fra juni-august gir mye nedbør og frarådes. Vi har også mange sykkelturer i Himalaya.

Høyde og akklimatisering. Den beste måten å forhindre høydesyke er å bruke god tid på aklimatisering, gå rolig og lytte til kroppen. Du får gode tips i forkant av turen. Vi er ikke tilhenger av bruk av Diamox (Decadron som anbefales på nettsiden til Pasienthåndboka er HELT utelukket på våre turer, det er en medisin som brukes i nødsfall for å få syke ned fra fjellet).

Kombinasjonsmuligheter. Daglige avganger med Gulf Air hvor du kan  inkludere én gratis stopp i Kongedømmet Bahrain på ut- eller hjemreisen. Med Thai kan du legge inn en gratis stopp i Bangkok på vei ut/hjem, og derfra videre til f.eks Koh Samui for badeferie; hvor du kan reise hele året, men forvent korte kraftige regnskyll i november/desember.  Vi har rundreiser som går fra Kathmandu-Dehli.

Visum. Nepal krever at besøkende har gyldig visum. Det anbefales at visum ordnes på forhånd, men det er mulig å få visum ved grenseovergangene til Nepal og ved ankomst Tribhuvan International Airport i Kathmandu. Merk at passbilder er nødvendig. Prisen for 30 dagers visum er 30 USD ved anskaffelse på flyplassen, pr oktober 2006

Lokale skikker. Man håndhilser tradisjonelt ikke i Nepal. Isteden holder man håndflatene mot hverandre foran brystet (med fingertuppene pekende opp mot ansiktet) og bruker det nepalske hilsningsordet Namaste. Namaste betyr ”jeg hilser det hellige i deg”. Hilsenen er mer respektfull til høyere man holder hendene i forhold til kroppen.  Les mer om lokale skikker.

Uhuru AS   |   Olaf Helsetsvei 5   |   Skullerud Næringspark   |   0694 Oslo   |   Tlf: (+47) 41 02 02 78   |   E-mail: post@uhuru.no   |   Orgnr: 998 433 738