Togreiser

ROVOS RAIL
Rovos Rail er et vakkert luksustog, med innredning, detaljer og vogner fra 1930-årene. Togturene innbefatter alt fra to døgn mellom Pretoria og Cape Town, til 49 dager fra Cape Town til Cairo. På den siste turen går toget hele veien til Dar es Salaam, og flyr siste strekninger med Rovos Rail´s egen DC-3 maskin fra 1940-tallet!Uhuru har reist med Rovos Rail, og jeg kan love at dette er en opplevelse. Ikke gull og glitter, men gammel klassisk luksus.

På en reise med Rovos Rail stopper toget underveis, med valgfrie utflukter. Og her er meget dyktige guider. Til middag er det lange kjoler -og dress til herrene, og man kan nyte en drink i den åpne vognen bakerst i toget. Det er max 72 gjester ombord. Kupeéne er i tre forskjellige varianter, alle med privat bad. Rovos Rail er det eneste toget i verden hvor alle vinduer kan skyves ned, og maks fart er 60km/t. Med av- påstigning i Pretoria har Rovos Rail en egen stasjon, Capitol Hill. Her må det legges inn slik at du har én ekstra time til omvisning. For togentusiaster er stedet et eldorado, for oss andre er det også meget interessant! Dette er en liten familiebedrift, og det er med sjel de pusser opp -og restaurerer alle de gamle jernbanevognene og lokomotivene.

Her er noen av strekningene er (avgang flere dager pr uke):

Cape Town-Pretoria (eller omvendt): 2 netter/3 dager. 
Pretoria-Victoria Falls (eller motsatt): 2netter / 3 dager
Cape Town-Victoria Falls (eller omvendt): 6 netter/7 dager

I tillegg går det noen spesialturer:

Cape Town-Dar es Salaam (14d). 
Dar es Salaam-Cape Town (14d). 

Pretoria -Swakopmund i Namibia (7d)
Swakopmund-Pretoria (7d):

Southern Africa Air Safari (13d): Cairo til Cape Town.

Man kan velge mellom tre typer kupeér. Jeg forklarer forskjellen når du tar kontakt:

Pullman suite (sofa på dagtid som slås opp til seng på kvelden)
Deluxe suite (permanent dobbeltseng eller to enkle senger -se bildet)
Royal Suite (som de-luxe, men litt større bad & kupé)

Les gjerne mer på Rovos Rail´s webside  -alle priser gjøres om til NOK ved bestilling gjennom Uhuru. Da er du også dekket av Reisegarantifondet. Vi legger tilrette og kombinerer med hva du ellers vil ha med på reisen.

Uhuru AS   |   Olaf Helsetsvei 5   |   Skullerud Næringspark   |   0694 Oslo   |   Tlf: (+47) 41 02 02 78   |   E-mail: post@uhuru.no   |   Orgnr: 998 433 738